Termografering – en undersøgelse af varmeforskelle
Se hvor varmen slipper ud og målret handlingsplanen til økonomiske besparelser
Termografering afslører, hvor der er varmeforskelle i din bolig. Det giver mulighed for at kortlægge områderne og foretage en nøje analyse, hvormed vi kan påvise, hvor du har behov for isolering og/eller efterisolering. Når vi ser på resultaterne fra en termografering, ser vi efter, hvor varme slipper ind eller ud. Det er første skridt på vejen mod en sundere varmeøkonomi og et mærkbart bedre indeklima. Vi måler som regel indendørs, men vi termograferer også udendørs. Det eneste krav er, at der minimum er 10 graders forskel på inde- og udetemperaturen. Det er vigtigt at forstå, at en termografering ikke er en entydig konklusion på, om der skal isoleres, men derimod et stærkt værktøj, der giver anledning til en dybere undersøgelse. Vi benytter termografering som en ekstra og synlig indikator på kuldebroer, varmetab mv., så vi kan sætte ind det helt rette sted - hvad enten der er tale om lofter, vinduer, vægge, samlinger, gavle eller lignende.
3 fordele for dig, der får termograferet din bolig
- Du får afsløret kuldebroer og utætheder i klimaskærm, dampspærrer eller isolering
- Du kan bruge termografering som et ekstra redskab til at kortlægge dit isoleringsbehov
- Du får syn for sagen, da du får kameraet i hånden, når vi lokaliserer dit varmetab
3 fordele for dig, der vælger Dansk Tag & Isolering
- Du får servicen gratis. Vi har kameraet med, når vi besøger dig
- Du får rådgivning og vejledning, når vi giver dig et hurtigt og skarpt tilbud
- Du får glæde af mange års erfaringen, hvilket giver dig sikkerhed for din investering
Hvordan fungerer termograferingen?
Vi måler bølgelængden på den varmeudstråling, der finder sted fra din bolig.
Vi gør det ved at anvende et infrarødt kamera, der opfanger stråler og oversætter dem til et billede. Dette billede afslører, hvor der er temperaturudsving – altså hvor der er koldere og varmere end din middeltemperatur. Denne egenskab kaldes også en varmeteknisk kortlægning, og det er den vi bruger, når vi efterser uhensigtsmæssige temperaturforskelle i din bolig.
Hvornår kan jeg få termograferet min bolig?
For at kunne udføre en termografering, skal der være en forskel på minimum 10 grader mellem inde- og udetemperaturen. Det betyder, at vi i Danmark udfører termografering fra november til april. Vejret skal helst være overskyet for at undgå solopvarmede vægge, der kan give et misvisende og ukorrekt resultat. Blæst kan ligeledes forstyrre kameraets måling, og bør derfor undgås.